Navigeer naar

Locatie

News Events Blog

Even voorstellen in het AD

Numansdorp, dinsdag 18 Jun 2024

Molendijk 2 3281 LT Numansdorp

Numansdorp, dinsdag 18 Jun 2024

Molendijk 2 3281 LT Numansdorp

Numansdorp, dinsdag 18 Jun 2024

Goed nieuws voor liefhebbers van ‘t Schippershuis, tegenover het haventje van Numansdorp. De horecafunctie blijft. Een nieuw, jong stel is opgestaan om de boel te gaan runnen. Lokale bekendheden nog wel: Cameron en Kay de Jong.

AD 6 april 2024 Ilja Post – foto Jeffrey Groeneweg 

Zij, een Strijense, is afgestudeerd als Bachelor of Arts in de hotellerie en vinoloog. Hij is al sinds zijn 18e eigenaar van slagerij De Jong & Vader en tevens vleesleverancier van menig toprestaurant, waaronder Amarone en Goud van Herman den Blijker. Al zeven generaties (‘ik ben de achtste’) is zijn familie actief in het slagersvak. Opgericht in 1775.

Kortom, niet de eerste de besten om het stokje over te nemen van Daan (60) en Miranda (58) van der Giesen die ‘t Schippershuis sinds afgelopen woensdag officieel aan hen hebben overgedragen.

Als vierde generatie die het restaurant uitbaatte, stonden ze zelf zo’n veertig jaar aan het roer. Maar nadat de jaren gingen tellen en Daans gezondheid brozer werd, besloten ze een stapje terug te doen en meer tijd te schenken aan hun privé.

Man/vrouw-formule

Van meet af was hun wens dat een ander stel het pand zou overnemen. Al gaf Miranda in een eerder interview al eens aan dat deze man/vrouw-formule in de horeca misschien een beetje uit de tijd is geraakt. Dat Cameron en Kay geen schrik hebben deze uitdaging alsnog aan te gaan, doet de ‘oude’ uitbaters dan ook extra deugd.

Aan nieuwe plannen geen gebrek. Zo ziet Kay ‘t Schippershuis onder andere als een fantastisch Experience Centre voor de nieuwe horecaslagerij van De Jong & Vader. Onlangs even verderop in Numansdorp geopend, op steenworp van ‘t Schippershuis.

In een enorme loods van 1200 m2 mét professio­ne­le keuken komt daar het allerbeste vlees binnen voor inmiddels 160 top- en sterrenres­tau­rants

Kay de Jong

Kay: ,,In een enorme loods van 1200 m2 mét professionele keuken komt daar het allerbeste vlees binnen voor inmiddels 160 top- en sterrenrestaurant. Afkomstig uit Australië, de VS en Japan. Denk bijvoorbeeld aan Wagyu A5, het meest begeerde en duurste vlees ter wereld. Maar daarnaast hebben we ook vlees van onze eigen koeien uit Twente.”

Één-tweetje

Het idee is dat topchefs, na een rondleiding door de ‘loods’, dat vlees zelf kunnen uitproberen in ‘t Schippershuis. Maar, zo haast Cameron zich te zeggen: ,,Denk nu niet dat we ineens enorm sjiek willen gaan doen. Ja, het wordt deels een één-tweetje met Kay zijn andere passie: goed en bijzonder vlees. Maar voor de gasten van het restaurant verandert verder niet heel veel.”

Naast goede, betaalbare diners wil het stel zelfs de sfeer van het oude Schippershuis zo veel mogelijk intact laten. ,,We gaan wel verbouwen, om de huidige inrichting iets meer te laten aansluiten bij de trends van nu. Maar we hebben zeker niet de pretentie zelf ook uit te groeien tot een sterrenrestaurant.”

‘Blijft een plek voor en door Hoeksche Waarders’

Oftewel: ‘t Schippershuis blijft ook onder het nieuwe management grotendeels dezelfde zaak die het al die jaren daarvoor is geweest. ,,Een plek voor en door Hoeksche Waarders. En nou ja, iedereen die er verder gewoon lekker wil komen eten. Met na afloop een gemiddelde ‘schade’ van rond de 50 euro per persoon”, aldus Kay.

De verwachting is dat eind oktober, misschien november alles klaar is om de eerste gasten te ontvangen. ,,Spannend”, vindt Cameron wel voor wie dit haar eerst echte horeca-avontuur wordt. ,,En dan ook juist in zo’n voor de Hoeksche Waard legendarisch restaurant als ‘t Schippershuis.”

Maar ook Kay, die regelmatig al zo’n honderd uur per week draait en eind dit jaar met De Jong & Vader zijn 200ste toprestaurant hoopt te bedienen, blijft er niet ongevoelig onder. Al overheerst ook bij hem vooral de zin. ,,Als je doet wat je leuk vindt, hoef je geen dag te werken. Dus kom maar op met die nieuwe uitdaging.”

Pareltjes van de verbouwing

Pareltjes van de verbouwing

Het Schippershuis in Numansdorp ondergaat momenteel een grondige renovatie, een periode vol hamerslagen, verfpotten en een hoop gezellige drukte achter de schermen. Ons doel is om dit historische pand zoveel mogelijk in zijn oorspronkelijke glorie te herstellen, zoals...

Lees meer
Hoeksch Nieuws

Hoeksch Nieuws

Groot nieuws uit Numansdorp: 't Schippershuis ondergaat metamorfose! Ben je een fan van gezellig tafelen met uitzicht op het pittoreske haventje van Numansdorp? Dan hebben we fantastisch nieuws! 't Schippershuis, een begrip in de regio, krijgt niet alleen nieuwe...

Lees meer
Hoeksche Waard Exclusief

Hoeksche Waard Exclusief

Jong stel neemt 't Schippershuis over. Ze hebben er ongelooflijk veel zin in. Zeker nu ze, sinds bekend is dat ze 't Schippershuis hebben overgenomen, louter en alleen positieve reacties hebben gekregen. Kay Cameron uit Strijen gaan het markante restaurant op de kop...

Lees meer

EVENEMENTEN AGENDA

Paardenmarkt

Paardenmarkt

12 juni terras open! De Paardenmarkt in Numansdorp is een jaarlijks evenement dat vele bezoekers uit de Hoeksche Waard en daarbuiten trekt. Het is een gezellige markt waar mensen samenkomen om te genieten van de sfeer en activiteiten. Na een dag vol plezier en...

Lees meer