Navigeer naar

Locatie

News Events Blog

Hoeksche Waard Exclusief

Numansdorp, dinsdag 18 Jun 2024

Molendijk 2 3281 LT Numansdorp

Numansdorp, dinsdag 18 Jun 2024

Molendijk 2 3281 LT Numansdorp

Numansdorp, dinsdag 18 Jun 2024

Jong stel neemt ‘t Schippershuis over.

Ze hebben er ongelooflijk veel zin in. Zeker nu ze, sinds bekend is dat ze ‘t Schippershuis hebben overgenomen, louter en alleen positieve reacties hebben gekregen. Kay Cameron uit Strijen gaan het markante restaurant op de kop van de haven van Numansdorp flink verbouwen. ‘t Schippershuis is dus voorlopig dicht, maar Cameron en Kay hopen in oktober/november weer open te kunnen. Als ze de vergunningen tijdig rond krijgen, willen ze wel met de Paardenmarkt (woensdag 12 juni) het terras een dag open te hebben.

We willen ‘t Schippershuis wat hipper maken, zodat het ook jongeren aanspreekt” meldt het stel. Ze hebben het in de hele Hoeksche Waard bekende horecapand, dat beneden ook nog een partyzaal heeft, per 1 april overgenomen van Daan en Miranda van der Giesen.
Die runden het ‘café aan de haven’ dat onder hen uitgroeide tot een druk bezocht restaurant met zo’n 75 zitplaatsen 40 jaar.
Kay en Cameron komen allebei uit een ondernemersfamilie. Cameron is bovendien afgestudeerd als Bachelor of Arts in de hotellerie. Kay (34) komt uit een Rotterdamse slagersfamilie en runt als sinds zijn 18e slagerij De Jong & Vader aan de Boompjesstraat in Strijen. Sinds kort heeft hij ook nog een horeca-slagerij aan de Newtonstraat op het bedrijventerrein in Numansdorp, van waaruit hij tal van toprestaurants in ons land bedient van het allerbeste vlees.
Het jonge stel, dat momenteel boven de winkel in Strijen woont maar gaat verhuizen naar Puttershoek, ziet het runnen van ‘t Schippershuis als ‘een nieuwe uitdaging’. Cameron krijgt er de leiding. Ze vertelt: “We hadden allebei al enige tijd het idee om iets in de horeca te gaan doen. Maar dan wel in een eigen zaak. Dus toen we in maart hoorden dat ‘t Schippershuis te koop stond, was het een kwestie van snel handelen. Een paar weken later waren we eigenaar.

Aansluiten op trends van nu.

Ze wil in het nieuwe Schippershuis dezelfde sfeer creëren die er de laatste jaren hing. Cameron: “Voor de
gasten verandert er niet veel. Aan de buitenkant verandert er zelfs niets. Ook de karakteristieke glas- in-loodramen handhaven we. Maar we willen binnen de sfeer meer aan laten sluiten op de trends van nu. We maken er beslist geen chic restaurant van en zijn zeker niet van plan om er een sterrenrestaurant van te maken. Het moet wel betaalbaar blijven. Het blijft een zaak van en voor Hoekschewaarders.
Een opvallende verandering wordt wel dat het oude trappenhuis in het pand in oude glorie wordt hersteld. Daarmee komt er weer een verbinding tussen het restaurant en de schitterende partyzaal beneden, die beschikt over een uniek ovaal plafond met romantische sterrenhemel. Die heeft nu nog een eigen ingang aan de achterzijde, maar wordt dus, in het nieuwe concept, binnendoor bereikbaar.
De partyzaal – met openslaande tuindeuren, ronde tafels van kersenhout, een gezellige bar en intieme verlichting – blijft beschik- baar voor bruiloften en partijen. Er kunnen diners voor groepen tot 90 personen en feesten voor zo’n 160 mensen worden gegeven. En er kan zelfs worden getrouwd. Maar Kay en Cameron willen die fraaie ruimte op drukke dagen, zoals met Pasen en met Kerst, bij het restaurant betrekken en zo meer couverts beschikbaar te hebben. Kay en Cameron: “En natuurlijk gaan we verrassen met de kwaliteit die we gaan leveren.
Cameron en Kay hopen komend najaar de deuren van ‘t Schippershuis weer te openen en de gasten te verrassen met de
kwaliteit die ze gaan leveren.

Fotografie: Cees van der Giesen Redactie: Hoeksche Waard Exclusief www.hoekschewaardexclusief.nl

Pareltjes van de verbouwing

Pareltjes van de verbouwing

Het Schippershuis in Numansdorp ondergaat momenteel een grondige renovatie, een periode vol hamerslagen, verfpotten en een hoop gezellige drukte achter de schermen. Ons doel is om dit historische pand zoveel mogelijk in zijn oorspronkelijke glorie te herstellen, zoals...

Lees meer
Hoeksch Nieuws

Hoeksch Nieuws

Groot nieuws uit Numansdorp: 't Schippershuis ondergaat metamorfose! Ben je een fan van gezellig tafelen met uitzicht op het pittoreske haventje van Numansdorp? Dan hebben we fantastisch nieuws! 't Schippershuis, een begrip in de regio, krijgt niet alleen nieuwe...

Lees meer
Even voorstellen in het AD

Even voorstellen in het AD

Goed nieuws voor liefhebbers van ‘t Schippershuis, tegenover het haventje van Numansdorp. De horecafunctie blijft. Een nieuw, jong stel is opgestaan om de boel te gaan runnen. Lokale bekendheden nog wel: Cameron en Kay de Jong. AD 6 april 2024 Ilja Post - foto Jeffrey...

Lees meer

EVENEMENTEN AGENDA

Paardenmarkt

Paardenmarkt

12 juni terras open! De Paardenmarkt in Numansdorp is een jaarlijks evenement dat vele bezoekers uit de Hoeksche Waard en daarbuiten trekt. Het is een gezellige markt waar mensen samenkomen om te genieten van de sfeer en activiteiten. Na een dag vol plezier en...

Lees meer