Navigeer naar

Pag 2 – Over ons

Pag 3 – Nieuws

Pag 4 – Menukaart

Pag 5 – Reserveren

Pag 6 – Trouwen vergaderen

        feesten partijen

Pag 6 – Trouwen vergaderen feesten partijen

Pag 6 – Trouwen vergaderen

        feesten partijen

Pag 7 – Vacatures

Pag 8 – Contact

Locatie

N 51 43 35.45 E 4 26 13.42

Molendijk 2 3281 LT Numansdorp

0186 651 517

info@schippershuis.nl

Numansdorp, dinsdag 29 apr 2025

over ons

nieuws

menukaart

reserveren

Hoeksche Waard Exclusief

JONG STEL NEEMT SCHIPPERSHUIS OVER. Ze hebben er ongelooflijk veel zin in. Zeker nu ze, sinds bekend is dat ze ’t Schippershuis hebben overgenomen, louter en alleen positieve reacties hebben gekregen. Kay en Cameron uit Strijen gaan het markante restaurant op de kop van de haven van Numansdorp flink verbouwen. ’t Schippershuis is dus voorlopig dicht, maar Cameron en Kay hopen in oktober/november weer open te kunnen. Als ze de vergunningen tijdig rond krijgen, willen ze wel met de Paardenmarkt (woensdag 12 juni) het terras een dag open te hebben.

We willen ’t Schippershuis wat hipper maken, zodat het ook jongeren aanspreekt” meldt het stel. Ze hebben het in de hele Hoeksche Waard bekende horecapand, dat beneden ook nog een partyzaal heeft, per 1 april overgenomen van Daan en Miranda van der Giesen.
Die runden het ‘café aan de haven’ dat onder hen uitgroeide tot een druk bezocht restaurant met zo’n 75 zitplaatsen 40 jaar.
Kay en Cameron komen allebei uit een ondernemersfamilie. Cameron is bovendien afgestudeerd als Bachelor of Arts in de hotellerie. Kay (34) komt uit een Rotterdamse slagersfamilie en runt als sinds zijn 18e slagerij De Jong & Vader aan de Boompjesstraat in Strijen. Sinds kort heeft hij ook nog een horeca-slagerij aan de Newtonstraat op het bedrijventerrein in Numansdorp, van waaruit hij tal van toprestaurants in ons land bedient van het allerbeste vlees.
Het jonge stel, dat momenteel boven de winkel in Strijen woont maar gaat verhuizen naar Puttershoek, ziet het runnen van ’t Schippershuis als ‘een nieuwe uitdaging’. Cameron krijgt er de leiding. Ze vertelt: “We hadden allebei al enige tijd het idee om iets in de horeca te gaan doen. Maar dan wel in een eigen zaak. Dus toen we in maart hoorden dat ’t Schippershuis te koop stond, was het een kwestie van snel handelen. Een paar weken later waren we eigenaar.

Aansluiten op trends van nu.

Ze wil in het nieuwe Schippershuis dezelfde sfeer creëren die er de laatste jaren hing. Cameron: “Voor de
gasten verandert er niet veel. Aan de buitenkant verandert er zelfs niets. Ook de karakteristieke glas- in-loodramen handhaven we. Maar we willen binnen de sfeer meer aan laten sluiten op de trends van nu. We maken er beslist geen chic restaurant van en zijn zeker niet van plan om er een sterrenrestaurant van te maken. Het moet wel betaalbaar blijven. Het blijft een zaak van en voor Hoekschewaarders.
Een opvallende verandering wordt wel dat het oude trappenhuis in het pand in oude glorie wordt hersteld. Daarmee komt er weer een verbinding tussen het restaurant en de schitterende partyzaal beneden, die beschikt over een uniek ovaal plafond met romantische sterrenhemel. Die heeft nu nog een eigen ingang aan de achterzijde, maar wordt dus, in het nieuwe concept, binnendoor bereikbaar.
De partyzaal – met openslaande tuindeuren, ronde tafels van kersenhout, een gezellige bar en intieme verlichting – blijft beschik- baar voor bruiloften en partijen. Er kunnen diners voor groepen tot 90 personen en feesten voor zo’n 160 mensen worden gegeven. En er kan zelfs worden getrouwd. Maar Kay en Cameron willen die fraaie ruimte op drukke dagen, zoals met Pasen en met Kerst, bij het restaurant betrekken en zo meer couverts beschikbaar te hebben. Kay en Cameron: “En natuurlijk gaan we verrassen met de kwaliteit die we gaan leveren.
Cameron en Kay hopen komend najaar de deuren van ’t Schippershuis weer te openen en de gasten te verrassen met de
kwaliteit die ze gaan leveren.

Fotografie: Cees van der Giesen Redactie: Hoeksche Waard Exclusief www.hoekschewaardexclusief.nl

Evenementen agenda

BBQ Events

BBQ Events

BBQ Plezier op het Dek bij het Schippershuis.  Hey BBQ-liefhebbers,  Wist je dat je op Het Dek, ons gezellige terras achter restaurant het Schippershuis, kunt genieten van een heerlijke BBQ... Onze chefs staan klaar om de lekkerste gerechten voor jou en je gezelschap...

Lees meer
Paardenmarkt 2025

Paardenmarkt 2025

De Buitensluisse Paardenmarkt is een van die evenementen waar de inwoners van Numansdorp elk jaar weer reikhalzend naar uitkijken. En editie 2025 staat voor de deur. Op woensdag 11 juni komen mensen van heinde en verre samen om te genieten van de levendige sfeer, de...

Lees meer

En verder in het nieuws...

BBQ Events

BBQ Events

BBQ Plezier op het Dek bij het Schippershuis.  Hey BBQ-liefhebbers,  Wist je dat je op Het Dek, ons gezellige terras achter restaurant het Schippershuis, kunt genieten van een heerlijke BBQ... Onze chefs staan klaar om de lekkerste gerechten voor jou en je gezelschap...

Lees meer
Original Skippers Beanie

Original Skippers Beanie

Binnenkort introduceren we met trots onze exclusieve Schippershuis Skippers Beanie.😊 De Schippershuis Skippers Beanie is meer dan zomaar een accessoire; het is een symbool van de rijke geschiedenis van de haven van Numansdorp en het iconische Schippershuis. Deze...

Lees meer
Nieuwe terrassen

Nieuwe terrassen

Geniet van onze nieuwe terrassen bij het Schippershuis. We werken in maart 2025 aan twee fantastische nieuwe terrassen, die je een adembenemend uitzicht op de haven bieden. Of je nu wilt genieten van de zon in de middag op "Het Dek" aan de achterkant van het...

Lees meer